Aparent, nimic interesant. Doar că în timpul discuţiei prezidate de şeful clubului, locotenent-colonelul Nicolae Mihuţ, dialogul s-a întors la evenimentele petrecute cu două luni în urmă, la Braşov, după meciul pierdut cu Steagul roşu (0-1).
Nelu Nunweiller, căpitanul echipei care câştigase titlul de campioană în 1962 şi 1963, a regretat incidentele de la Braşov care „au pătat progresele reale” făcute de club. Ioan Chirilă consemnează luările de cuvânt, dar nu scrie un rând despre ce s-a întâmplat în noiembrie 1963.
Totuşi, evenimentul fusese extrem de grav de vreme ce vedeta echipei, Iosif „Piţi” Varga, primise o suspendare până la finalul campionatului.
ProSport publică astăzi, după 52 de ani, adevărul despre incidentul Braşov. Şedinţa din ianuarie 1964 este tipică pentru atmosfera de la Dinamo în anul şi jumătate în care clubul – în care tocmai apăruse şi un tânăr pe nume Mircea Lucescu – a fost condus de fostul ofiţer de Securitate, Nicolae Mihuţ.
Campioană olimpică la Roma, în 1960, sportiva de la CCA, Iolanda Balaş, reuşise cu doar o lună înainte să doboare un nou record mondial la săritura la înălţime. Performanţa de 1.91 metri a fost stabilită la sud de Dunăre, la Sofia, într-un meci atletic între Republica Populară Bulgară şi Republica Populară Română, două ţări ascunse de Uniunea Sovietică după o cortină opacă.
Pe 7 august, Sportul popular anunţa triumfător pe prima pagină „lansarea în URSS a unei noi nave cosmice cu un om la bord”, cosmonautul Titov. Două săptămâni mai târziu, începea sezonul 1961-1962 din Divizia A la fotbal. Conform calendarului, nou promovata Dinamo Piteşti, satelitul echipei Securităţii, Dinamo Bucureşti, juca în prima etapă, pe teren propriu, chiar cu clubul mamă. Şeful secţiei de fotbal, maiorul Nicolae Mihuţ – ceferistul care a urcat treptele ierarhice în urma crimelor, torturilor şi arestărilor comise în ultimii 15 ani – a luat loc în tribună alături de superiorul său, Paul Constandache, şi de invitaţii de la Bucureşti.